Vardagslydnad

Vardagslydnad innehåller allt det som gör livet tillsammans med hunden så mysigt och bra som det ska vara. Gör man rätt från början slipper man mycket bekymmer längre fram.

I vissa situationer kan det t.o.m. gälla livet att man har den rätta kontakten och lydnaden på sin hund.

Ta till exempel hunden som, direkt när bakluckan på bilen öppnas, kastar sig ut med risk för att bli påkörd eller orsaka en trafikolycka. Ett inte alldeles ovanligt scenario.

Har man då i stället lärt hunden att först ta ögonkontakt med sin ägare, sitta kvar och vänta på ett "varsågod", så undviker man sådana faror.

Denna och många andra vardagssituationer och -problem, och hur man löser dem, finner du svar på i boken. Författaren beskriver på ett illustrativt sätt den inlärning som alla hundägare behöver känna till och kunna överföra till sina hundar. Allt för att vardagen ska kunna fungera så smärtfritt och glädjerikt som vi hoppas på när vi beslutar oss för att leva ett liv med hund.

Alla övningar är enkelt och pedagogiskt upplagda och fungerar såväl i kurssammanhang som vid egen träning hemma.

Bokens innehåll täcker både den grundlydnad hunden behöver såsom; ögonkontakt, inkallning, hälsa fint, inte dra, följsamhet, stanna kvar, apportering m.m. men också hur man tränar för att klara vardagen med hunden; ensamhetsträning, hundmöten, inte jaga djur, miljöträning osv.

Författare: Yrsa Franzén-Görnerup
Fotograf: Gerry Görnerup
Förlag: Prisma
Serie: Hand med hund
Bandtyp: Kartonnage
Språk: Svenska Utgiven: 200410
Antal sidor: 92
Upplaga: 1, Vikt i gram: 341
ISBN10: 9151843722
ISBN13: 9789151843728


<<<< Tillbaka