Vardagsproblem

Alla hundägare behöver ibland hjälp och råd för att lösa problem som uppstår i vardagsumgänget med hunden. I Hand med hund Vardagsproblem ger hundpsykologen Yrsa Franzén-Görnerup värdefulla tips på förebyggande träning.

Att ha hund ställer stora krav på hundägaren. Hand med hund Vardagsproblem presenterar ett stort antal träningstips och lösningar på vanliga problem som kan uppstå i vardagsumgänget med hunden. Genom förebyggande träning kan de flesta problem undvikas eller åtminstone minimeras.

Miljöträning, som är en stor och viktig del, har ett eget avsnitt i boken. Här beskrivs hur vi med social träning kan hjälpa våra hundar att klara den miljö och levnadssituation som vi utsätter dem för. Det kan gälla stadsmiljön med tutande bilar, stressade människor eller trängsel.

I avsnittet om Ensamhetsträning får man lära sig hur man går tillväga när man tränar en hund att lämnas ensam hemma utan att hunden blir stressad.

Andra vardagliga situationer som hunden måste tränas för att klara av är att inte skälla vid dörren, inte jaga andra djur på promenaden, att fungera vid veterinärbesök, att hälsa på människor utan att hoppa, att träffa andra hundar eller att fungera i en utställningsring om ägaren är utställningsintresserad.

Hand med hund Vardagsproblem är en fortsättning på Vardagslydnad.

Författare: Yrsa Franzén-Görnerup
Illustratör: Yrsa Franzén-Görnerup
Fotograf: Gerry Görnerup
Förlag: Prisma
Serie: Hand med hund
Bandtyp: Kartonnage
Språk: Svenska Utgiven: 200703
Antal sidor: 95
Upplaga: 1, Vikt i gram: 365
ISBN10: 9151846950
ISBN13: 9789151846958


<<<< Tillbaka