Vardagsstress och aktivering

Rätt aktivering för olika ras och individ är A och O för att få en lugn och glad hund. Fjärde boken i den populära Hand med hund-serien är fylld med tips och råd för ett härligt hundliv.

För många så kallade problemhundar är negativ stress en stor och bidragande faktor till de problembeteenden de uppvisar. Även hundarna påverkas av det höga tempo som finns i tillvaron.

För att kunna åtgärda problemen och lyckas bryta onda cirklar måste hundägaren jobba med stresskontroll efter att först ha identifierat stressorsakerna. En annan viktig faktor i hundarnas träning är att skräddarsy den aktivering hunden behöver för att matcha dess personlighet, temperament och de onda cirklar man vill bryta. Och det ska vara lagom med aktivering eftersom överaktivering annars kan skapa stress hos hunden.

Hand med hund Vardagsstress och aktivering är en bok för dem som har bekymmer med sin stressade hund, men också för dem som vill förebygga problem när det gäller stress. I boken ges tips på hur man kan lösa problem med sin hund med hjälp av aktiveringen, men också hur man kan utnyttja aktiveringen för att knyta hunden närmare sig, stärka dennes självförtroende, göra hunden mer självständig, jobba med modighetsträning, göra den mer lyhörd och lära sig att lita på att du som ägare/flockledare är den som leder den rätt och skyddar den mot obehag.

Författare: Yrsa Franzén-Görnerup
Fotograf: Gerry Görnerup
Förlag: Prisma
Serie: Hand med hund
Bandtyp: Kartonnage
Språk: Svenska Utgiven: 200805
Antal sidor: 87
Upplaga: 1, Vikt i gram: 364
ISBN10: 9151848066
ISBN13: 9789151848068


<<<< Tillbaka